Tüp mide operasyonunda midenin yaklaşık %80’ lik bir bölümü stapler (zımba) yardımıyla bölünür ve vücuttan çıkarılır. Geriye kalan mide ise uzun bir tüp şeklini aldığı için bu operasyon Türkçe’de tüp mide olarak adlandırılmaktadır.
Tüp mide operasyonu olan bir kişi normale göre daha az yemek tüketebilir ama yenilen gıdaların emiliminde herhangi bir azalma olmadığı için, tüketilen gıdanın kalorisi vücut tarafından tamamiyle emilir.
Tüp mide operasyonları sırasında midenin büyük bir bölümü vücuttan çıkarıldığı için bu operasyon türünün geri dönüşümü mümkün olmamaktadır.
TÜP MİDE ANİMASYONU
* 6 HAFTADA: | başlangıç kilosunun | %10 |
---|---|---|
* 3 AYDA: | başlangıç kilosunun | %15 |
* 6 AYDA: | başlangıç kilosunun | %20 |
* 9 AYDA: | başlangıç kilosunun | %25 |
* 12 AYDA: | başlangıç kilosunun | %30 - 35 |
Bu rakamlar kişinin yeme içme ve spor alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterebiliyor.
OLASI KOMPLİKASYONLAR
Kısa Vadede | Uzun Vadede |
---|---|
Kaçak Riski | Mide Ülseri |
Kanama Riski | Mide Dönmesi (Twisting) |
Solunum Yolu Enfeksiyonu |
Safra Kesesi Taşı |
Emboli |
Kesi Yeri Fıtığı |
Kesi Yeri Fıtığı |
Bağırsak Tıkanması |
Yara Enfeksiyonu |
TÜP MİDE AVANTAJLARI | TÜP MİDE DEZAVANTAJLARI |
---|---|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder