27 Aralık 2020 Pazar

MİDE BALONU ve FİYATLARI

 https://www.drfaki.com/mide-balonu.php

MİDE BALONU ve FİYATLARI

Mide balonu silikondan üretilmiş hava veya sıvı ile şişirilen bir balondur.
Bu yöntem sedasyon, yani orta derinlikte uyku halinde, balon endoskopik yöntemle mide boşluğuna bırakılıp kitle etkisi yaratarak tokluk hissi verip zayıflatmayı amaçlıyor. Hasta bu yöntemle başlangıç kilosunun 15-20%'sini verebilir, bazı durumlarda ise 5kg bile veremeyebilir, hatta bazı durumlarda balonun mide içindeki varlığına hasta birkaç¸ gün bile tahammül edemeyip biran önce çıkarılması gerekebilir. Balon en geç 6-12 ay sonra mideden çıkarılıyor.

Çıkarıldığında hasta diyet ve egzersiz programı takip etmez ise hızla verdiği kiloları geri alır. Bu yüzden mide balonu özellikle çok aşırı kilolu (Vücut Kitle İndeksi 55i geçen) kişilerde ameliyata ön hazırlık olarak önerilebilir. Tekli bir çözüm yöntemi olarak görülmemeli çünkü yetersiz kalıyor ve metabolik bir etkisi yok. Obez birinde sadece mide balonuyla uzun vadede başarılı sonuç elde etmek imkansıza yakın bir durumdur. Çünkü obezite sorununa çözüm sunmuyor.


Mide balonu işlemi ne kadar sürüyor?

Balonu yerleştirme işlemi yaklaşık 15 dakika sürer.

Mide balonu işleminden sonra hastanede ne kadar kalmam gerekiyor?

Hasta genelde aynı gün hastaneden ayrılabilir, duruma göre bazen bir gece hastanede kalabilir.

Mide balonu fiyatları nedir?

Etkili olmadığı için biz merkez olarak mide balonu yöntemi uygulamıyor ve önermiyoruz. Uygulayan merkezlerde balon yerleştirme fiyatları 5 bin ile 15 bin TL arasında değişmekte. Unutmamak gerekir ki mide balonu çıkarılırken de ek masraf çıkabilir.

Mide balonu zararlı mı?

Mide balonu her ne kadar basit gibi gösterilse de, az olmakla birlikte bazen ciddi komplikasyonlara da yol açabiliyor. Balonun içindeki hava veya sıvı patlayıp balon bağırsak veya mide çıkışı tıkanmasına yol açabilir. Balon mideyi tahriş edip bir süre sonra perfore edebilir, yani mide duvarını delip hayati risk taşıyan bir enfeksyona yol açabilir. Ek olarak mide ülseri, yemek borusu tahrişi (özofajit) gibi durumlara da yol açabilir.

Mide balonu sonrası şikayetler nelerdir?

Şikayet edenler genelde bulantı ve kusmadan şikayet edebilirler. Bunların yanısıra kramplar, ağrı, ishal, yoğun şekilde tükürük üretimi, kötü kokulu nefes gibi şikayetler de olabiliyor.

Mide balonu sonrası diyet yapmalı mıyım?

Evet, mide balonu sonrası hastaların uyum sağlama döneminde mutlaka bir diyet süreci olacaktır. Hasta karbonhidratlı gıdalardan vazgeçmediği sürece mide balonunun hiç ama hiç bir etkisi olmayacaktır. Alkol kullanımında da etkisi yok denecek kadar düşüktür.

Mide balonu ne zaman acil çıkartılır?

Hastada mide ülseri, yemek borusu ülseri, mide peroforasyonu, dayanılmaz bulantı, kramp, ağrılar veya kusmalar olduğu zaman 6-12 ay beklenmeden balon çıkartılır.

Mide balonu sonrası ilaç kullanmalı mıyım?

Mide balonu sonrası krampları azaltıcı ve mideyi koruyan ilaçlar yazılır

Mide balonu çıkartıldığında kilo alır mıyım?

Maalesef mide balonunun en zayıf noktası budur. Mide balonu çıkartıldığında hasta deyim yerindeyse tamamen eski haline terk edilmiş oluyor ve çoğu zaman eski kilolarına da hızla dönüyor, hatta bazen daha fazlasını bile alabiliyor.

Mide balonu sonrası obezite cerrahisi olabilirmiyim?

Mide balonu çıkartılmadan hiç bir işlem uygulanamaz. Mide balonu çıkartıdıktan en erken 2-3 ay sonra obezite cerrahisi düşünülebilir ancak obezite cerrahisi yapılmadan önce mutlaka durum tespiti için endoskopi yaptırmanız şart.

Elipse mide balonu nedir (yutulabilen balon)?

Elipse mide balonu çok kısa özet ile yutulabilen mide balonudur. Endoskopik yerleştirilen balonlardan farklı olarak bu işlemde endoskopi yapılmaz. Hasta radyoloji bölümünde ucunda kablo bağlı bir büyük hap şeklinde cisim yutar, bu cisim yutulurken röntgen kontrolü ile mideye ulaştığı kontrol edilir. Cisim mideye ulaştığında cisim şişirilip balon halini alır ve ucundaki kablo ile bağlantısı koparılıp mide içerisine bırakılır. Sonraki aylarda balon kendi kendine sönüp bağırsak yoluyla dışarı atılır. Temel düşünce normal balon ile aynı olduğu için etki konusu diğer balondaki düşüncemizden farksız oluyor ve bu yöntemi de bu yüzden uygulamıyoruz.

Mide balonu kime uygulanmalı?

Obezite operasyonlarının farklı sebeplerle kesinlikle mümkün olmadığı kişilerde mide balonu düşünülebilir. Örnek verecek olursak: ciddi kalp yetmezliği olan, ciddi KOAH rahatsızlığı olan ve dolayısıyla genel narkoz yapılamayacak kişilerde mide balonu düşünülebilir çünkü geriye kalan tek olası ihtimal bu yöntem. Ancak diğer hastalarda da olduğu gibi sonucun tatmin edici olmama ihtimali oldukça yüksek olacak.

Obezite cerrahisi geçirmiş birine mide balonu uygulanır mı?

Obezite cerrahisi sonrası mide hacmi hangi tür operasyon olursa olsun zaten küçülmüş oluyor. Dolayısıyla hacmen büyük bir yer kaplayan mide balonunu o bölgeye yerleştirmek imkansız. Bu yüzden obezite cerrahisi sonrası mide balonu uygulanamıyor.

Mide Balonu İle Zayıflamak?


Mide Balonu ile zayıflamak isteyen hastalarımıza ayrıca Gastrik Bypass operasyonunu da araştırmalarını tavsiye ediyor ve gerekli bilgilendirmeleri de yapıyoruz.

Tüp mide ameliyatı hakkında fiyat ve bilgi almak için lütfen randevu formumuzu doldurun.

Op.Dr. Fakı Akın Youtube Kanalımızdan obezite ve tüp mide ameliyatları hakkında bilgilendirici videolarımızı izleyebilirsiniz.

Youtube videoalarımız Türkçe, İngilizce, Hollandaca gibi birçok dilde de tercüme edilmektedir. Ayrıca Türkçe videolarımızda da alt yazı çalışması bulunmaktadır.

Yazar : Op.Dr. Fakı Akın

1 Aralık 2020 Salı

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman Hamile Kalabilirim?

Obezite cerrahisinden bir sene sonra, yani hedeflenen kilolara büyük ölçüde ulaşıldığı zaman, hasta çok daha sağlıklı bir şekilde hamile kalabilir.

Doğumdan (normal veya sezeryan) ne zaman obezite ameliyatı olabiliriz sorusunu da sıkça alıyorum:

Doğumdan 2-3 ay sonra obezite ameliyatı olabilirsiniz.

Obezite ve Hamilelik ile ilgili birkaç önemli not:

  • Obezite gebelik şekerini tetikliyor
  • Obezite gebelik zehirlenmesini tetikliyor
  • Obez kişilerde düşük ihtimali daha yüksek
  • Obez kişilerde kusurlu bebek ihtimali daha yüksek
  • Obez kişilerde iri bebek ve sezeryan ihtimali daha yüksek
  • Obez kişilerde prematüre doğum ihtimali daha yüksek
  • Obez kişilerde ölü doğum ihtimali daha yüksek
  • Obez kadınlarda kısırlık ihtimali daha yüksek
  • Obez kadınlarda polikistik over ve regl düzensizliği ihtimali daha yüksek

Videomuzu İzlemek İçin Tıklayınız


Obezite ve Hamilelik

Tüm bu bariz riskler var iken obez biri olarak hamile kalmak mı daha mantıklı, ameliyat olup obeziteden kurtulup hamile kalmak mı? Cevabı çok zor değil.

Tüp Mide Operasyonu İle Zayıflamak?


Tüp mide ameliyatı ile zayıflamak isteyen hastalarımıza ayrıca Gastrik Bypass operasyonunu da araştırmalarını tavsiye ediyor ve gerekli bilgilendirmeleri de yapıyoruz.

Tüp mide ameliyatı hakkında fiyat ve bilgi almak için lütfen randevu formumuzu doldurun.

Op.Dr. Fakı Akın Youtube Kanalımızdan obezite ve tüp mide ameliyatları hakkında bilgilendirici videolarımızı izleyebilirsiniz.

Youtube videoalarımız Türkçe, İngilizce, Hollandaca gibi birçok dilde de tercüme edilmektedir. Ayrıca Türkçe videolarımızda da alt yazı çalışması bulunmaktadır.

Yazar : Op.Dr. Fakı Akın 


https://www.drfaki.com/obezite-cerrahisi-sonrasi-ne-zaman-hamile-kalabilirim.php

Boy Kilo Endeksi Hesaplama