6 Temmuz 2020 Pazartesi

MİDE BALONU

MİDE BALONU

Detaylı bilgi için : https://www.drfaki.com/mide-balonu.php

Mide balonu, genel anesteziye gerek olmaksızın, hastanın hafif bir sedasyonla uyutulması ile endoskopik olarak hastanın midesine bir balonun yerleştirilmesi işlemidir. Cerrahi bir işlem değildir. Mide balonu yerleşiminin ardından içerisi sıvı ile şişirilir. Bu cerrahi bir işlem değildir, yani kesi yoktur.
Uygulamanın tahmini süresi 15-20 dakika olmakla birlikte hasta birkaç saat müşahade altında tutulur.
Mide Balonu
Endoskopik yöntemle mide boşluğuna bırakılıp şişirilen balon, kitle etkisi yaratarak tokluk hissi verip kişileri zayıflatmayı amaçlamaktadır.

Hasta bu yöntemle başlangıç kilosunun %15-20'sini verebileceği gibi, bazı durumlarda ise kayda değer bir kilo kaybı elde edilememektedir.

Balon en geç 6-12 ay sonra mideden çıkarılmalıdır. Balon çıkarıldığında hasta diyet ve egzersiz programı takip etmez ise verdiği kiloları hızla geri alır ve nitekim mide balonu yöntemi çoğunlukla bir kilo verimi yaratamamaktadır.

Bu yüzden mide balonunun özellikle çok aşırı kilolu (Vücut Kitle İndeksi 55’i geçen) kişilerde ameliyata ön hazırlık olarak kullanılması daha faydalıdır.
Aşırı kilolu hastalarda mide balonu yöntemi ile hedeflenen kilo-ya erişim sağlandıktan sonra hasta için uygun görülen obezite cerrahisi yöntemi ile işlemler devam ettirilir.
Mide balonu yöntemi tek başına bir yöntem olarak düşünülmemelidir.

Obezite cerrahisine uygun hastalarda, sadece mide balonu uygulaması ile uzun vadede başarılı sonuç elde etmek imkansıza yakın bir durumdur.


Boy Kilo Endeksi Hesaplama